Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Около 3 000 туристи почиват в момента в Албена, поетапно отварят още хотели

Около 3 000 летовници почиват в момента във ваканционно селище Албена, съобщиха от комплекса. Основно туристите са българи и румънци, има и французи. „През уикенда идват много хора за плаж и разходки. Доста често, след като се видят това, което курортът предлага, хората правят резервация за почивка. В Албена предстои отварянето на още хотели, за разлика от другите места, където е празно и казват, че затварят. При нас има много резервации“, заявиха от ваканционното селище.

Още няколко хотелски комплекса ще отворят врати за туристи до края на месец юли, съобщават още от курорта. Утре отваря Хотел Мура и Хотел Фламинго гранд & СПА. Хотел Сенди Бийч и Хотел Вита Парк ще очакват гости от 19 юли. Хотел Малибу и Хотел Елица посрещат първите туристи на 20 юли, Хотел Арабела Бийч – на 25 юли, Хотел Лагуна Гардън и Хотел Добруджа – на 26 юли.

Още в началото на сезона ръководството на Албена АД заяви, че иска да наложи курорта като безопасна туристическа дестинация. Първите гости там бяха посрещнати на 29 май в хотелския комплекс Калиакра с четиризвездните хотели Калиакра Бийч и Калиакра Маре.

c