Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Обявяват Деня на Добрич - 25 септември, за празничен и неприсъствен

Заседание на Общинския съвет на Добрич ще се проведе на 28 юли. Първа точка в дневния ред предвижда обявяване на 25 септември 2020 г. (петък) за празничен и неприсъствен на територията на Община град Добрич.

Съветниците ще се запознаят с отчет за изпълнение на решенията на ОбС през първото шестмесечие на годината. Ще им бъде предоставена информация за извършени промени по бюджета на Община град Добрич, включително по бюджетите на второстепенните разпоредители, през второто тримесечие на 2020 г. и актуализираното разпределение на променените бюджети към 30 юни.

Ще бъде предложено приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията за финансово подпомагане на спортните клубове за високи спортни постижения на Община град Добрич. На вниманието на съветниците ще бъдат предложения за изменение на два концесионни договора за имоти, публична общинска собственост, намиращи се в АЕМО „Стария Добрич“ – „Кръчма” и „Сиропчийница”.

ОбС ще трябва да даде съгласието си ОУ „Стефан Караджа” да кандидатства по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“-II етап, а Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства да внесе проектно предложение по Конкурсна процедура 33.19-2020.

На вниманието на съветиците ще бъде формирането на две паралелки с по-малък брой ученици от минималния норматив. Те са в Спортното училище „Георги. С. Раковски” и в ОУ „Никола Й. Вапцаров“.

c