Водещи новини - дясно Образование Общество

Най-желаната паралелка в Добрич е в ЕГ “Гео Милев”- английски с втори език немски

Вижте още резултати след първото класиране за средните училища

Най-желаната за обучение паралелка в Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич е английски език с втори немски, показват резултатите след първото класиране за средните училища. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на РУО Добрич Жоро Тошков. В нея от 26 класирани ученици са се записали всички.

В паралелката по немски език с втори чужд испански, където ще учи ученикът с най-висок бал в област Добрич, след първо класиране са се записали само 16 деца и остават още 10 места.

В паралелката по немски с втори език английски от 25 класирани са се записали 22 деца, при английски с втори френски от 26 са записани 24 деца и в паралелката английски с втори руски – от 26 класирани записаните са 20.

В ПМГ „Иван Вазов“ има три паралелки с по 26 класирани, като общо 14 деца чакат второ класиране.

В училището по изкуствата „Св. Климент Охридски“ в специалност „графичен дизайнер“ за записани всичките 13 класирани, в специалност „танцьор“ от 13 деца са записани 11, в специалност „музика“ от класирани 24 ученици са се записали 21. Общо 4 деца са подали заявления за второ класиране.

Във Финансово-стопанската гимназия в трите паралелки са класирани по 26 деца, но 18 чакат второ класиране.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, 487 от максимум 500 точки е най-високият резултат в област Добрич на тестовете след 7 клас. Най-ниският резултат е 30 точки в две училища в общините Тервел и Добричка.

Най-ниският бал – в с. Орляк (30 точки) за специалността “Работник в озеленяването”, а в с. Карапелит – минимален бал (30), максимален – 150 точки.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *