Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Подкрепа за най-малките в три детски градини в община Тервел

ДГ №1 „Детелина“ и ДГ №2 „Здравец“ в Тервел, както и ДГ „Слънчице“ в с. Орляк ще получат финансиране за разработените от тях проекти в рамките на Национална програма „Успяваме заедно“, Модул 1 „Хубаво е в детската градина“, която се финансира от Министерството на образованието и науката.

Дейностите имат за цел създаването и изграждането на условия за работа с децата, които за първи път постъпват в детската градина и към техните родители. Финансират се изграждането на подкрепяща, приемна, безопасна, мултикултурна и интерактивна среда; създаване на условия за работа със семейната общност (тип „класна стая за родители“); изработване и прилагане на ефективни мерки за осигуряване на плавен преход на детето от семейна среда към детска градина; организиране на събития за споделяне на опит и добри педагогически практики.

С полученото финансиране и трите детски градини ще надградят традиционни за тях инициативи като „училище за родители“, „ден на отворените врати“, включване на родителите в организиране на празници и др.

Реализирането на проектите ще стартира през новата учебна година.

c