Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Генерал Тошево в хармония с природата - там вече има и контейнер за стари дрехи

В Генерал Тошево вече има метален контейнер, предназначен за стари дрехи. Инициативата e  естествено продължение на две много успешни акции за събиране на стари дрехи в рамките на една година, посочват от общината. Контейнерите за текстил са част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението.

От общината припомнят, че в началото на 2019 година Генерал Тошево се сдоби с метален контейнер с форма на сърце, в който се събират капачки за благородна кауза. От деня, в който беше монтирано сърцето за събиране на капачки, градът се включва за четвърти път в кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ-Добрич“.

В началото на 2020 година Генерал Тошево се сдоби и с кош за пластмасови бутилки.

„Засили се екологичното усещане, около нас да има по-малко отпадъци или пък тези, които сме генерирали да отиват на правилното място. Природата страда най-много от натрупващите се огромни количества пластмасови отпадъци, защото за разграждането им са необходими хиляди години. Днес световното производство на пластмаса надхвърля стотици милиони тонове годишно. Рециклирането на пластмасата е най-добрият вариант, който щади природата и би намалил производството на нови и нови тонове от нея. Оказва се обаче, че без особени усилия и с малко постоянство можем да подготвим за рециклиране почти всичко, което се готвим да пуснем в кошчето. Заслужава си“, коментират от общинската администрация.

c