Крими Общество

Прокуратурата: Още днес народът ще разбере как обвиняеми си партнират с „честни” политици и „свободни” журналисти

“Българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск”, заяви Сийка Милева – говорител на главния прокурор, по време на днешния брифинг на Прокуратурата.

„Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона, се нуждае от силни независими и безпристрастни прокурори, готови да разследват лица, независимо от тяхното положение или влияние в обществото. В едно демократично общество, както съдилищата, така и разследващите власти, трябва да останат свободни от политически натиск“. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева в изявление в Съдебната палата.

 „Днес Прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически натиск.”

„В този момент наблюдаващите прокурори от Спецпрокуратурата издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за организирана престъпност. Определям ги като безпрецедентни опити за избягване на наказателна отговорност“, категорична бе Сийка Милева.

„Наясно бяхме още преди месеци с атаките, на които ще бъдат подложени прокуратурата, магистратите и дори техните семейства. Както каза главният прокурор тогава – знаехме срещу кого се изправяме“, посочи Милева.

„Сега налице са доказателства как, използвайки справедливите искания на протестиращите, обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето си пред българския съд“, каза още тя.

„Днес българският народ ще разбере как Цветан Василев и Васил Божков си партнират с „честни” политици и „свободни” журналисти”, посочи Милева. 

„Няма да се откажем и да оставим да бъдем сплашени – ще свършим своята работа като разследваме действащи управляващи, администрацията на президента, както и членове на Министерския съвет“, категорична бе Сийка Милева.

Брифинг на говорителя на главния прокурор

Брифинг на говорителя на главния прокурор

Публикувахте от Новините на NOVA в Вторник, 14 юли 2020 г.

Източник: NOVA

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *