Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Повече от половината приети в Езикова гимназия в Добрич вече са се записали

Повече от половината ученици, приети в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич, вече са се записали, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Милена Иванова. Както информирахме, записването в гимназии на завършилите седми клас запозна вчера и ще продължи до 16 юли включително.

През новата учебна година ЕГ „Гео Милев” ще има пет паралелки в осми клас – три с английски език и две с немски, всяка една с по 26 ученици. По данни на директора вече има записани по около 15-20 ученици в клас. Иванова посочи, че най-голям е интересът към две паралелки – по немски език с втори английски и по английски език с втори немски. Там минималният бал е 390 от 500. Директорът обясни, че тази година балът е доста висок. Минималният е 308 от 500, в предходни години е бил и под 300.

Според Милена Иванова има деца от Добрич, които на първо класиране ще се запишат в други градове – Варна, София, където са големите балове. Това са случаите, в които при нас биха се отворили места за второ класиране, допълни тя.

c