Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Граждани преминаха в протестно шествие в Добрич

За трети път добричлии се събраха на протестен митинг в центъра на града. За разлика от вчера, когато имаше два отделни митинга – един на гражданите и един на „Демократична България – обединение“, днес протестираха само хората, организирани във фейсбук.

С част от плакатите те подчертаваха, че протестират безплатно.

Пред събралите се добричлии отново говори организаторът на протеста Светослав Петков. „От 3 февруари тази година до днес има над 200 000 нови безработни в страната – това е тъжна статистика и според мен бройката дори е намалена. Дори и 20 000 да са, това е проблем в момент на криза, която ще ни завладее, особено финансова. Ако чакаме до месец март до изборите, това ще бъде най-пагубната, най-страшната зима за българския народ “, заяви той. Допълни, че днес бил в курортите Албена и Златни пясъци и според него заетостта с туристи е 5%.

„Как ще се издържат тази зима семействата, които разчитат на туризма и колко от тях ще изкарат зимата? Българинът все повече зависи от кредитни институции и те ще тръгнат да си търсят парите“, каза Петков.

Млад мъж от протестиращите сподели, че е обиколил цяла Европа и не е намерил по-добро място от България. „Не искам да се махам пак, да бъда бял роб в чуждите държави, ни мил, ни драг“, сподели емоционално добричлията.

c