Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Придружителка на пациентка в Ортопедията в Добрич е с Covid-19

Жена, която е придружавала пациентка на Отделението по ортопедия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, е с коронавирус, научи Про Нюз Добрич от началника на болничното звено д-р Митко Георгиев. Заради съмнения, че може и пациентката да е с Covid-19, приемът в отделението в сегашната му база бе преустановен вечерта на 11 юли, събота. Създадена е организация спешните пациенти да бъдат приемани в Отделението по хирургия.

Д-р Георгиев обясни, че в неделя е направен бърз тест на пациентката, който е отрицатен. Снимките и консултите показвали, че тя няма клинична картина. Днес е направен и PCR-тест, резултатът от който се очаква. Изследван е и целият персонал на Отделението по ортопедия. Когато резултатите излязат ще се направи дезинфекция на болничното звено, каза началникът на отделението. Той се надява до два-три дни нормалната работа в него да бъде възстановена.

Пациентите, които в момента се изписват, се карантинират и остават под наблюдение на Регионалната здравна инспекция, обясни д-р Георгиев. В момента в отделението са настанени 12 болни. 

снимката е илюстративна

c