Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Пет са до момента жертвите, АМ "Тракия" остава затворена

Дете на 2 години е с опасност за живота след снощната тежка катастрофа с ТИР на АМ "Тракия". От МВР потвърдиха броят на починалите - петима души, а шест са ранените. От пострадалите, четирима са в болница. Сред загиналите е о шофьорът на турския тежкотоварен камион. Все още не е установена самоличността на всички загинали в пътно-транспортния инцидент.

Заради обработване на местопроизшествието, магистрала „Тракия” в посока София още е затворена.

Европейският център за транспортни политики е поискал инспекция на критичните отсечки на „Тракия”, съобщава NOVA.

„Моята предварителна информация е, че става въпрос уморен шофьор. Той вероятно е заспал. Старата мантинела няма как да е причина за катастрофата. Ударът е бил ужасно силен. Близкият железопътен надлез няма как също да е причина за инцидента”, коментира в ефира на „Здравей, България  Илия Златев -  директор на Областно пътно управление - Стара Загора.

Тирът е превозвал дамска козметика от Амстердам за Турция. Шофьорът е около 50-годишен мъж и е бил сам в кабината на тежкотоварната машина, по информация на представител на турската фирма, цитиран от NOVA.

Припомняме, че инцидентът станa в неделния ден, на 160-и километър на автомагистрала „Тракия“, в посока София. На мястото на произшествието са били изпратени 7 пожарни екипа от РДПБЗН Стара Загора и РДПБЗН Пловдив. Според официалната информация, от шестимата пострадали - 4 са с тежки травми, а двама с по-леки наранявания. Всички пострадали са транспортирани и настанени в УМБАЛ – Стара Загора от 4 линейки. Към 06:00 часа тази сутрин , на мястото на инцидента се намира и 1 пожарен автомобил от РСПБЗН Чирпан, съобщиха от ГДПБЗН.

Към 10:00 часа движението в затворения участък - в активната лента при 163-ти км на АМ "Тракия" в посока София, е възстановено, информираха от Пътната агенция. Остава ограничението на трафика в изпреварващата лента поради подмяна на мантинели. Участъкът е регулиран с пътни знаци. Шофьорите е необходимо да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

снимка: кадър - NOVA

c