Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Отбелязване на две годишнини, театър и концерти в културния афиш на Добрич

На 18 юли ще отбележим 183 години от рождението на Васил Левски. По този повод на паметника на Апостола в Добрич през целия ден ще бъдат полагани цветя. От 10.30 часа там по повод годишнината ще се състои концерт на Духов оркестър – Добрич.

На следващия ден - 19 юли, се навършват 104 години от рождението на пилота-герой кап. Димитър Списаревски. Цветя ще бъдат положени на паметната му плоча.

Спектакълът „Нашата голяма френска сватба“ от Жан Жак Брикер и Морис Ласег ще бъде представен на 14 юли от 20.30 часа в Летния театър. Режисьор е Асен Блатечки, а в ролите ще видим Герасим Георгиев – Геро, Евгени Будинов, Светлана Бонин, Рада Кайрякова и Христо Бонин.

В Регионална библиотека „Дора Габе“ от 14 до 21 юли ще бъде експонирана витрина с библиотечни документи по повод 95 години от рождението на българския поет и драматург Георги Джагаров. В библиотеката продължава изложбата на библиотечни документи „Патриархът на българската литература” по повод 170 години от рождението на Иван Вазов.

Музикалният спектакъл „Титанично“ с певицата и актриса Милица Гладнишка ще се състои на 15 юли от 20.30 часа в Летния театър. Режисьор е Мария Моева, участват още Михаил Йосифов, Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов.

На 16 юли от 11 часа на пл. „Свобода“ ще се състои концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“. Концертите на Духовия оркестър са на 15 юли от 11 часа в парка и на 17 юли от 11 часа на пл. „Свобода“.

На 18 и 19 юли от 11.30 часа кукленият театър гостува на зоопарка. Първия ден ще се играе спектакълът „Червената шапчица“, а втория – „Лека нощ, съкровище“.

c