Култура Общество

Горски експерти написаха детска книжка за защитен вид орел

Нова детска книжка написаха експерти от Североизточното държавно предприятие /СИДП/. „Приказки от гнездото“ разказва за малкия креслив орел, защитен от закона вид на територията на страната ни. Книгата е насочена към деца от предучилищните групи на детските градини и началните училищни класове. Илюстрациите са на младия шуменски художник Сава Хаджиминчев, който за по-малко от месец успя да сътвори рисунките към текста.

Книжката ще бъде част от урок по Горска педагогика, като към всяка страница експертите са подготвили по една игра, чрез която да обяснят на малчуганите с какво се хранят орлите, къде живеят и как отглеждат малките си. Занятието ще бъде в рамките на два часа, а в уроците ще се включат деца от областите Шумен, Добрич, Варна и Търговище.

„Приказки от гнездото“ се издава със средства по проекта „Мерки за опазване на малкия креслив орел и неговите местообитания в България“, който е към програма LIFE на ЕС. Целта на проекта е да бъдат създадени нови местообитания за малкия креслив орел, да бъде опазен видът и да бъде съхранено биологичното разнообразие на горите в тази част на страната ни.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *