Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Дейности на ЕРП Север засегнаха уличното осветление на Балчик

Общината в Белия град подготвя мащабен проект за подмяна на лампите по уличната мрежа

„Неотложните ремонтни дейности на съоръжения, които се извършват в момент от ЕНЕРГО-ПРО , касаят и мрежата за улично осветление в Балчик, каза за Про Нюз Добрич зам.-кметът на Белия град Димитрин Димитров. На сайта на ЕРП-Север може да се види, че дейностите обхващат улиците „Ропотамо“, „Средна гора“, „Черни връх“, „Ком“, „Росица“ и част от ул. „Янтра“ и са предвидени за периода 1-24 юли.

През уикенда притеснени жители на Балчик алармираха в социалната мрежа за липса на улично осветление в голяма част от морския град през последните няколко нощи, което според тях е предпоставка за неприятни инциденти.

Димитров обясни, че по информация от енергийната компания ремонтите приключват и няма да продължат чак до 24 юли. Той посочи, че общината няма да прави сериозни инвестиции в момента в улично осветление, тъй като е на финала с одобрението на голям проект за подмяна на цялото осветление на града и няколко села по Норвежката програма.

„В момента тече разглеждане на проекта от междинното звено на програмата, очакваме до месец да излязат резултатите. Проектът е класиран с възможно най-висок брой точки. Ще подменим уличното осветление на целия град и селата Кранево, Оброчище и Рогачево. Реално плановете са тази година дейностите да започнат. Имаме работен проект за подмяна на осветлението и има издадено разрешение за строеж. В момента, в който сключим договора за финансиране, имаме готовност да започнем избор на изпълнител и стартиране на дейностите“, коментира Димитров.

Стойността на проекта е 814 000 лева.

c