Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Баба и дядо на абитуриент от Добрич са с Covid-19

Възрастни мъж и жена от село Лясково са с коронавирус, съобщи пред журналисти кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Те са баба и дядо на абитуриент и вероятно са се заразили на тържеството за изпращането му. По данни на Регионалната здравна инспекция двамата заразени са без симптоматика, поставени са под домашна карантина.

Мъжът и жената са снабдени от близките си с хранителни продукти и лекарства. В село Лясково е проведена дезинфекция. Взети са всякакви мерки максимално да предпазим и ограничим разпространението на коронавируса, посочи кметът.

От началото на пандемията до момента трима жители на община Добричка са установени с Covid-19. Първият случай бе на мъж от село Стефан Караджа, припомни Соня Георгиева. Първоначално той беше хоспитализиран, в последствие поставен под домашна карантина. Мъжът отдавна е излекуван. 

Над 300 са карантинираните в община Добричка от началото на извънредното положение до настоящия момент, съобщи кметът. Тя посочи, че е имало период, в който масово хора са се завръщали от рискови държави и са поставяни под карантина. Сега се завръщат по един-двама.

c