Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ново ръководство избра земеделската кооперация в с. Гурково

Отчетно-изборно събрание на Земеделска кооперация в с. Гурково се проведе на 11 юли в читалището на селото, съобщи Люба Радославова от кооперацията.

Дневният му ред предвиждаше Освобождаване и приемане на член кооператори;  Отчетен доклад на Управителния съвет; Отчетен доклад на Контролния съвет; Отчетен доклад на одитора и избор на нов; Приемане на годишен финансов отчет за 2019 г.; Вземане на решение за разпореждане с недвижимото имущество на кооперацията; Избор на Управителен и Контролен съвет.
Във връзка с епидемиологичната обстановка, която е удължена до края на месец юли, бяха взети всички мерки за безопасно протичане на събранието. Раздадени бяха предпазни маски, осигурена беше употреба на дезинфектант и отстояние между хората от 1,5 метра.
Водещият на събранието г-н Атанасов представи имената на членовете, които са подали зявления за освобождаване и респективно- другия списък за приемане на нови член- кооператори.
Участващите, общо 64 член-кооператори гласуваха. Председателят на кооперацията Иван Дачев, представи Отчетния доклад на УС за 2019 г.
Изслушени бяха също докладите на Контролния съвет, на одитора. Преизбран бе досегашният одитор.
Гласува се приемането на Годишния финансов отчет за 2019 г.

Поради решение на предходното Общо събрание, когато се прие Нов устав, мандатът на членовете на УС и КС, да бъде ограничен, т. е. не повече от два мандата, се пристъпи към предложения и избор за нови членове.
След гласуване на предложенията, бяха избрани следните член-кооператори:
Управителен съвет
1. Албена Константинова Златева
2. Димитър Жеков Димитров
3. Ивелин Илиев Атанасов
4. Илко Сребков Марев
5. Мира Радостинова Миркова
6. Нели Стоева Попова
Контролен съвет
1. Васил Георгиев Иванов
2. Еленка Илиева Дамянова
3. Милен Цонев Събев
С пожелание за успешна и ползотворна работа на новоизбраните член- кооператори в УС и КС, събранието беше закрито.

c