Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова отново бе избрана за председател на БСП-Добрич

Мая Димитрова бе преизбрана за председател на Общинския съвет на БСП-Добрич, реши 24-ата отчетно-изборна конференция на социалистическата партия в града. Димитрова, която е и областен лидер, получи 65 гласа „за”. Другите кандидати – Радомир Стефанов и Даринка Господинова получиха съответно 21 гласа и 2 гласа.

Делегатите, които бяха общо 91, избраха и нов Общински съвет на партията. Делегатите за предстоящия 50-и конгрес на БСП от Добрич са Божидар Димитров, Боян Саркизов,  Мая Димитрова, Светлин Колев и Стоян Люцканов.

Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Николай Бериевски бяха предложени за председател на Националния съвет.

Проблемите пред БСП-Добрич са оранизационното състояние на партията и връщането на доверието към нея, коментира пред форума Мая Димитрова.

„Трябва да станем по-креативни, да засилим работата си с НПО, сходни движения. БСП не е представена добре сред младото и средното поколение в Добрич” – каза още тя.

Гост на конференцията беше народният представител от Добричкия регион Красимир Янков. В своето изказване в залата той заяви, че „разделителните линии в БСП трябва да бъдат заличени, както и тези, които ги поставиха”. Според него, на БСП е необходим ясен идеен образ.

Декларация в подкрепа на президентската институция Румен Радев - Илияна Йотова и демократичната общност в България приеха делегатите на форума. В нея се заявява: „Ние изразяваме безрезервната си подкрепа в президентската институция. Само обединени, без да се делим на стари и млади, можем да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и от прокуратурата”.

c