Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

„На плажа сме, целта е постигната“, заяви Ивайло Мирчев от Добрич от парк „Росенец“

„Случва се нещо безпрецедентно - на плажа са събрани много от хората, дошли да плажуват, много от гостите на г-н Доган. Говорим си съвсем приятелски, няма никакви провокации. На плажа сме, целта е постигната. Върнахме си знамето и сега ще забием огромен пилон на плажа с голямо българско знаме. Има лодки със знамена, плувци, джетове, катери и каяци. Така че, всичко е наред“ – това каза на живо от парк „Росенец“ добричлията Ивайло Мирчев от „Да, България“ /той бе водач на листата на партията на парламентарните избори през 2017 г./

Мирчев, заедно със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, е един от организаторите на  масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той бе задържан от полицията по време на сблъсъците днес, но след това освободен.

В интервю за Сашо Диков по Евроком Мирчев коментира: „Няма проблем. Полицията си вършеше работата. Всичко е наред. Важното е, че в момента сме на брега всички. Всичко е нормално, мирно. Няма никакви проблеми. Няма провокации. Това е най-важното. Ние си върнахме флага. Следващото е, че ще забием огромен пилон, заедно с община Бургас с българския флаг на този бряг и той ще може да бъде посещаван от всички, а не само от Доган и неговите гости“.

Когато Диков отново го попита за ареста Ивайло Мирчев отговори: „Имаше задържане. Не съм имал никакви проблеми. Полицаите се отнасяха добре, всичко е наред. Не е важно това, в момента не е интересно“, каза още добричлията.

По-рано днес много хора се събраха в бургаския парк "Росенец", провокирани от инициативата на "Да, България" за масово ходене на плаж. Хиляди симпатизанти на ДПС от цялата страна се струпаха на брега край луксозния имот, който се свързва с почетния председател на партията Ахмед Доган. Полицията се опита да изтласка протестиращите, а те от своя страна пробиха полицейския кордон. По-късно полицията допусна протестиращите да отидат до морския бряг, близо до имението свързано с Ахмед Доган. Достъпът до брега на протестиращите бе осигурен от полицаи и жандармеристи, след преговори с кмета на Бургас Димитър Николов. Те бяха конвоирани от служителите на реда през алтернативен маршрут, за да се избегне близост да привържениците и симпатизантите на ДПС, които са в района.

c