Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Пет ресторанта в Добрич зареждат пресни зеленчуци от младежи с увреждания

Ресторантьори от Добрич подкрепят социалното предприятие „Чудната градина“ в града, където работят младежи с интелектуални затруднения, както и такива с физически увреждания.

В пет ресторанта в Добрич - „Уолнътс”, „Мечока Бен",  „Ел Мундо”, "Резиденцията" и „Летен театър”, се предлагат салати, приготвени от краставици на социалното предприятие, съобщават от там.

За Про Нюз Добрич Мария Методиева – председател на Фондация „Свети Николай Чудотворец”, която реализира социалния проект, сподели, че две от заведенията - „Уолнътс” и „Мечока Бен”, са предлагали в менютата си техни зеленчуци и през миналата година. Сред оказалите помощ на Чудната градина в тежката ситуация са и четири общини – Тервел, Добрич, Шабла и Крушари. Както вече информирахме, закупени от социалното предприятие цветя красят градините и алеите им. Сред подалите ръка е и магазин „АБС”.

Чудната градина пък подари много от цветята си, сподели Методиева. Те красят градинките в центрове за социални услуги в Добрич, Дома за стари хора, ДГ №17 „Първи юни”.

В момента от социалното предприятие може да си закупите краставици, домати и тиквички.

c