Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На възраст от 31 до 74 години са новите заразени с Covid-19 в област Добрич

Четири жени и четирима мъже са новозаразените с коронавирус в област Добрич, съобщени от Единната информационна система днес, информира директорът на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. Сред тях няма медицински лица.

Жените са на възраст от 50 до 73 години, те са били контактни на лица, положителни на Covid-19. Към датата на взимане на проба са били под карантина, с излизане на положителен резултат от изследването са поставени в изолация на домашно лечение и са предадени на общопрактикуващите им лекари за медицинско наблюдение. При нито един от тези случаи не се налага хоспитализация.

Другите четири положителни проби са на мъже на възраст от 31 до 74 г. При три от случаите има данни за контакт с положителни на Covid-19, допълни още директорът на РЗИ и заяви, че и мъжете пациенти не са настанени за лечение в болница.

На всички новозаразени са установени контактните лица, те се поставят под карантина и им се вземат проби за изследване. Продължава работата по пробонабираме и за другите установени случаи.

c