Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Затвориха ДГ №17 в Добрич заради заразен с COVID-19

Със заповед на директора на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ Добрич д-р Светла Ангелова е затворена ЦДГ № 17. Това съобщи д-р Ангелова, като посочи, че причината за временното спиране на детската градина е положителен резултат за COVID-19 на лице от персонала.

Утре – 9 юли,  по график ще се вземат проби за изследване с PCR-тестове за коронавирус на децата от двете групи, които лицето с положителен резултат е обгрижвало. За малчуганите от останалите три групи в детската градина изследването с PCR-тестове е пожелание. Детската градина ще бъде дезинфекцирана и персоналът в нея ще се върне на работа след отрицателни резултати от изследване за коронавирус с PCR-тестове. Дотогава детското заведение няма да работи.

За пореден път д-р Ангелова препоръчва да се спазва социална дистанция и да се носят лични предпазни средства в затворени помещения и градски транспорт. Тя допълва още, че е желателно децата, които могат да бъдат обгрижвани в домашна среда, да не посещават детските заведения.

Освен с персонала през утрешния ден служителите на РЗИ ще изготвят график и ще започнат да се свързват с родителите на децата от двете групи, обгрижвани от лицето с положителен резултат. Допълнително ще бъде оповестено към кого ще могат да се обръщат родителите на деца от останалите три групи, които по желание могат да се изследват с PCR-тест.

c