Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Заради пациентка с Covid-19 спряха приема в нервно отделение на болницата в Добрич

Положителен резултат за заразяване с коронавирус има и пациентка на отделението по нервни болести на МБАЛ Добрич, съобщи секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова.

Спрян е приемът в нервно отделение от вечерта на 07.07.2020 г. в сегашната база. Жената е в добро общо състояние. Пациентите, които са на лечение в нервното отделение, се изписват по преценка на лекуващите им лекари съобразно здравословното им състояние и се поставят под 14-дневна карантина.

На МБАЛ Добрич е издадено предписание да не се отказва медицинска помощ на пациенти с нервни заболявания и да се извърши реорганизация. Взети са проби за изследване на медицинския персонал в отделението и те са отрицателни.

По информация на Про Нюз Добрич пациентката е служителка на детска градина №17. Както по-рано съобщихме, със заповед на директора на д-р Светла Ангелова учебното заведение е затворено заради положителен резултат за Covid-19 на лице от персонала. Утре – 9 юли,  по график ще се вземат проби за изследване с PCR-тестове за коронавирус на децата от двете групи, които лицето с положителен резултат е обгрижвало. За малчуганите от останалите три групи в детската градина изследването с PCR-тестове е по желание. Детската градина ще бъде дезинфекцирана и персоналът в нея ще се върне на работа след отрицателни резултати от изследване за коронавирус с PCR-тестове. Дотогава детското заведение няма да работи.

От Областния координационен щаб потвърдиха новината, която Про Нюз Добрич съобщи тази сутрин - за бременна жена, която е с положителен резултат за коронавирус. Тя е в добро общо състояние и е под домашна изолация. Акушер-гинекологът, който наблюдава бремеността й, в момента не практикува. Взета му е проба за изследване и се очаква резултат.

c