Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

След пороя: Пожарната е реагирала на 15 сигнала, в с. Свобода жена е изведена от дома си

На 15 сигнала за инциденти, свързани с проливния дъжд, паднал вчера в Добричко, са реагирали служителите на РД „ПБЗН“, съобщи за Про Нюз Добрич гл. инспектор Тихомир Катранджиев – началник на сектор „Пожарогасене и спасителни дейности“.

Три от сигналите са били за наводнени къща и избени помещения в Тервел. Отстранено е паднало дърво на пътя Албена – Оброчище. В момента се отводнява къща на ул. „Ген. Колев“ в Добрич. По думите на Тихомир Катранджиев очаква се тази сутрин да има още сигнали.

От община Добричка съобщиха за Про Нюз Добрич, че порой е имало и в с. Свобода. Там е била наводнено избено помещение в къща, а собственичката е изведена. Къщата ще се отводнява днес.

Както Про Нюз Добрич съобщи снощи, възрастни мъж и жена в Добрич са били евакуирани след като домовете им бяха наводнени от пороя. Къщата на мъжа е по бул. “Русия”, срещу “Кауфланд”. Той е настанен при близки. Самотна възрастна жена, която живее по ул. “Осъм” е заведена в Приюта към храм “Света Троица”, тъй като тя няма роднини, при които да бъде настанена. 

Над 15 са къщите, за които вчера имаше сигнали за наводнения. Те са на обичайните места – по бул. “Русия”, ул. “Осъм”, района на Автогарата, които при малко по-проливен дъжд се наводняват. Отново бе наводнена кантората на нотариус Юлиян Димитров. Залети бяха улиците около Стоматологията, пешеходната зона в центъра към „Стара къща“, ул. „Отец Паисий“. Бурята събори дърво в парка, там също имаше залети площи.

c