Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Констатираха нарушения при използването на кафявите контейнери тип „Бобър“ в Ген. Тошево

Редица нарушения при използването на кафявите контейнери тип „Бобър“ констатира Община Генерал Тошево през последните седмици, съобщават от местната администрация. Служители от Отдел „Териториално устройство, строителство, инвестиционна дейност и екология” са установили, че в тях се изхвърлят всякакъв вид отпадъци, дори и строителни.

Кафявите контейнери са за събиране и изхвърляне само и единствено на растителни и биоразградими отпадъци. В момента на територията на града има 140 броя от този тип контейнери, разположени на 55 места. 

Община Генерал Тошево апелира в тях да се събират само растителни и зелените отпадъци, от които може да се произвежда компост за тор.

В кафявите контейнери може да бъдат изхвърляни следните отпадъци: хранителни растителни отпадъци (плодове, зеленчуци), хартия, картон, зелени остатъци (цветя, шума, окосена трева), дървени стърготини, дървесни влакна, отпадъци от косене на ливади и подрязване на храсти, диворастящи треви и плевели.

В тези съдове за смет категорично не трябва да се изхвърлят: полиетиленови торби, торби за боклук от всякакъв вид, пелени, превръзки, санитарни продукти, торбички за прахосмукачки, угарки от цигари и пепел, кожа, кости, битова смет, косми, вълна, пера, както и други рециклируеми материали или отпадъци.

c