Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Предизвикателство за любителите на изкуство и вино в Добрич - рисунка върху чаша

„Нарисувай си винена чаша” е темата на следващото събиране на Wine Canvas – рисуване и вино в Добрич, което по традиция се провежда в хотел „Вила ди Полета”.

За първи път Wine Canvas предлага на своите приятели да рисуват върху стъкло. При това – върху винена чаша. Така винаги ще могат, наслаждавайки се на божественото питие, да си спомнят летните емоции и удоволствието, което са изпитали при собственоръчно рисуваната чаша.

Два си дизайните, между които художниците ще могат да избират – приказно цвете или закачливо фламинго.

Датата е 15 юли, сряда, от 18.30 до 21.30 ч. във „Вила ди Полета”. Цените нямат промяна – в 25.00 лв. са включени чашата за вино, върху която ще се рисува, вино, брускети, бои за стъкло, престилка, палитра и четки. Местата са ограничени и предварителното записване е необходимост.    

Класът отново ще се води от младата художничка Грациела Красимирова. Ето какво сподели тя за читателите на Про Нюз Добрич преди новото предизвикателство.

След седем месеца, през които рисувахте върху платно, защо предприехте тази промяна?

Реших, че лятото е добре хората да опитат нещо ново. Мисля, че ще им е интересно, а и могат да ги използват в последствие.

По-трудно ли се рисува върху стъкло?

Не. Повърхността е по-гладка, но боите се нанасят по същия начин.

При желание да си направят комплект от 2 чаши, участниците ще имат ли възможност за това?

Да, това е добра идея и при желание на някой от присъстващите би могло да се получи. Тогава цената ще е 35.00, вместо 25.00 лв. 

Кои са най-желаните за рисуване мотиви?

Забелязвам засилен интерес когато темата за рисуване е дамско лице и лавандула. Любими са и на дамите, и на господата. Между другото – много добре се получават картините на кавалерите. Успяват да превъзмогнат смущението, да се отпуснат и да се насладят на момента, каквато всъщност е идеята на заниманието.

c