Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Петима полицаи са заразени с COVID-19 и в Пловдив

25 са полицейските служители, намиращи се под карантина в района на Пловдив. След информацията за новозаразeния 31-годишен полицейски служител, общият брой на установените до момента положителни случаи в област Добрич е 25.

Новорегистрираните петима служители на МВР, при които е открит COVID-19, са част от звено „Криминална полиция“ в областната дирекция на МВР.

„Категорично в този случай няма място за притеснение, тъй като нито едни от служителите не е хоспитализиран. Всички са изпратени за домашно лечение. ” Това заяви Дани Каназирева - областен управител на Пловдив, пред репортер на NOVA.

Полицейският служител на "Икономическа полиция" в МВР Добрич е в добро общо състояние. Поставен е в условия на домашно лечение и изолация. В колектива, в който работи, са издирени всички контактни лица, взети са проби за изследване и се очакват резултатите. В работните помещения е проведена дезинфекция, съобщиха по-рано през деня д-р Светла Ангелова - секретар на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция.

снимка: nypost.com

c