Добрич Култура Общество

1,8 милиона лева получава община Добрич по проект за Младежкия център

Община град Добрич подписа договор за безвъзмездна финансова подкрепа по проект „Младежки център Добрич – Вашето днес“, съобщават от общината. На официална церемония Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи на кмета на Добрич Йордан Йорданов подписания документ. Проектът е финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Проектното предложение е на обща стойност 1 895 105 лева, предоставени от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Партньори на Община град Добрич са Община Копавогур, Исландия, и добричките учебни заведения ПГТ „Пейо Яворов“ и СУ „Любен Каравелов“.

В рамките на проекта ще се разшири териториалния обхват на Младежки център-Добрич, ще се повиши разнообразието на дейностите и броя на младежите и участниците от други възрастови групи в поредица от инициативи. Дейностите ще отговорят на потребностите и интересите на младите хора, включително и от уязвимите групи.

Ще се обособи младежка зона в прилежащата част на Младежкия център и ще се подобри материално-техническата база в Корпус 3 – Залата за танци.

Освен Младежкия център в Добрич, финансиране получиха и центровете в Пловдив, Стара Загора и Враца.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *