Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Властта пита балчиклии как да се развива Белия град до 2027 година

Започна разработването на План за интегрирано развитие на община Балчик за периода 2021-2027 година, съобщават от общината в Белия град. Той е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите 7 години. Планът ще се изготви в изпълнение на Закона за регионалното развитие и във връзка с новия програмен период на ЕС.

Администрацията е подготвила анкетна карта и призовава балчиклии да бъдат активни и да я попълнят, както и да участват в последващите обществени обсъждания.

Анкетата е публикувана в онлайн платформа за електронно попълване – https://forms.gle/L6YivmEGiCvCYP1ZA

Сред въпросите в анкетата са включени: „Считате ли, че е необходима нова визия за развитие на общината?“, „Какво показва Вашето лично усещане за общината спрямо останалите в страната?“, „Кои са най-ценните ресурси на общината – забележителни местности, селища, природни и исторически обекти, – които трябва да бъдат съхранени и развити, и с които бихте искали да се гордеете?“, „Кои са трите най-важни проекта за общината, които трябва да бъдат реализирани до 2027 г.?“, „Какъв проект може да реализира Вашата община съвместно със съседните общини, който да допринесе за развитието на целия район?“, „Кои са основните проблеми, които характеризират Вашата община в момента?“, „Кои са най-необходимите мерки за подобряване на състоянието в общината и оценете тяхната значимост за Вас?“ и др.

c