Водещи новини Здраве Общество

КОРЕКЦИЯ: Мъже са новите двама заразени в област Добрич

Двама жители на област Добрич са новорегистрираните с положителен резултат за COVID-19 в област Добрич

Установени са всички контактни лица на пациентите, съобщиха от Областния координационен щаб. От там призовават за спазване на социална дистанция, хигиена на ръцете и повърхностите и отговорно отношение от всеки

Единият от двамата пациенти с потвърдена коронавирусна зараза, е изследван като контактен на лице с положителен резултат за коронавирус, съобщи секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова. До излизане на резултатите му , мъжът се е намирал в условия на карантина, а сега вече е поставен на домашно лечение и изолация. Става дума за лице на 49 години. Установени са всичките му контактни, които също предстои да бъдат поставени под карантина и изследвани.

При втория случай се касае за млад мъж на 20 години, изследван също като контактен на пациент с положителен резултат. Мъжът е жител на друга област, но е поставен на лечение и изолация на територията на област Добрич. Заедно с него има други две контактни лица, които са изследвани и резултатите им са отрицателни.

От Областния координационен щаб увериха, че двамата пациенти са в добро общо състояние. Извършена е дезинфекция на работните места на двете лица с положителен резултат.

За пореден път председателят на Областния координационен щаб и областен управител Красимир Кирилов се обръща с апел към жителите на областта – да бъдат дисциплинирани и отговорни. „Спазването на социална дистанция, носенето на лични предпазни средства в затворени помещения и обществен транспорт, честото миене на ръцете и дезинфекция на повърхностите са сред основните правила, които могат да ни помогнат да бъдем здрави и да запазим здравето на нашите близки“ – казва областният управител и допълва: „Нека проявим отговорност към самите нас, към близките и приятелите си и към обществото“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *