Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Болницата за рехабилитация МЕДИКА АЛБЕНА предлага лечение, възстановяване и релакс

Специализираната болница за рехабилитация МЕДИКА – АЛБЕНА приема пациенти на свободен прием и по РЗОК, съобщават от курорта Албена. Свежият морски климат, морската и минералната вода в съчетание с голямото разнообразие от физиотерапевтични лечебни процедури, правят болницата изключително добро място за ефективно лечение, профилактика и възстановяване.

Лечебното заведение е разположено на 300 метра от брега на морето. Капацитетът му е 16 реновирани преди две години стаи с по две легла, телевизор, хладилник, климатик и самостоятелен санитарен възел. Наличието на новата модерна топла връзка с ФЛАМИНГО ГРАНД ХОТЕЛ И СПА 5* и връзката с хотел ДОБРУДЖА осигуряват комфортен и лесен достъп до тях за свободното време.

За пациентите се грижи екип от опитни специалисти в областта на физикалната и рехабилитационната медицина, рехабилитатори, кинезитерапевти, физиотерапевти, интернист, кардиолог и невролог. МЕДИКА - АЛБЕНА е лечебно заведение, специализирано в лечение, профилактика и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателният апарат, периферна и централна нервна система, обменни заболявания, състояние на преумора и стрес.

Предлага се балнеолечение с различни видове вани с морски водорасли, аромати, минерална вода и билки, четири - и двукамерни галванични вани. Калолечението се извършва с частични и цели апликации с лиманна кал. Предлагат се лечебен масаж и лечебна гимнастика - класически общ или частичен масаж, ароматерапевтичен масаж, подводен масаж, индивидуална или групова гимнастика, подводна гимнастика, фитнес. Топлолечението е с парафин, пчелен восък, компреси с луга и билки, сауна.

На разположение на гостите са закрит топъл минерален басейн с олимпийски размери и детски басейн.

c