Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Поредно отличие от Национален конкурс за ученик от Добрич


Единадесетокласникът Васил Василев  от добричката иновативна гимназия "Райко Цончев" е сред 16-те отличени ученици в Четиринадесетия пореден годишен литературен конкурс на името на Мими Праматарова. Това съобщи за Про Нюз Добрич, д-р Маргарита Христова - директор на гимназията.

Васил Васил е със специална награда и на 3 юли участва в официалната онлайн церемония по награждаване на отличените от журито участници.

160 са постъпилите през тази година творби на юноши от 16 до 18 годишна възраст - абсолютен рекорд в досегашната история на конкурса. Младите автори са от над 50 населени места в 44 общини на цялата страна. "Темата на конкурса - „На другия ден след COVID 19 – какво ще е новото „нормално“ в поведението ни към околната среда" - едновременно философска и прагматична, бе подбрана така, че да докосва ежедневието и мечтите на всеки младеж в България и по света тук и сега", коментираха организаторите на литературния форум.

Предстои всички наградени произведения да бъдат публикувани в сайта на Националния доверителен еко фонд, както и в конкретно печатно издание. 

c