Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Билбордове за пътната безопасност са монтирани на изходите на Добрич

Билбордове с акцент върху пътната безопасност са монтирани на изходните артерии на Добрич в три посоки, съобщи заместник-областният управител Красимир Николов. Той подчерта, че здравето и животът на пътуващите по пътищата на областта и страната са на първо място, с оглед на очаквания интензивен трафик през активния летен сезон. Билбордовете са монтирани по повод Международният ден за безопасност на движението по пътищата.

На територията на област Добрич от началото на годината са настъпили 34 тежки пътнотранспортни произшествия с 5-ма загинали и 42-ма ранени човека. Въпреки намалелият трафик в месеците на извънредно положение, това е една от малкото области, в които се отчита увеличение на фаталните инциденти от началото на годината, като 90% от тях са настъпили на територията на община Добрич.

През територията на Област Добрич преминават средно дневно по 8 хил. моторни превозни средства като са взети всички мерки за очакваното нарастване на трафика в следващите месеци, стана ясно по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението в Добрич, което бе председателствано от Красимир Николов.

От Областно пътно управление – Добрич са положили по-висок клас структурна маркировка за част от пътищата, а за останалите предстои освежаването ѝ. Приоритетно се прави преглед и подобряване на инфраструктурата с по-голяма натовареност. Инициирани са подобрения за няколко конкретни участъка с проблеми през годините – при с. Стожер е подобрена организацията на движението в това число и с мерки за успокояване на движението. Обезопасено е крайпътно пространство в критични точки на път II -29.

c