Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Боклуци, тиня, смрад и жаби в езерото в градския парк в Добрич (+снимки и видео)

Решилите в жегите да потърсят прохладата на градския парк в Добрич и езерото се натъкват на много неприятна гледка.

Езерото, което е изпразнено от месеци, тъй като предстои да бъде ремонтирано, е пълно с всевъзможни отпадъци. Малко са местата, където се вижда чистото му дъно. В останалата част гледката включва всевъзможни битови и не само отпадъци, както и тиня. В горещите дни от там се разнася смрад, която поставя на изпитание приятната разходка.

Езерото се е превърнало в развъдник на жаби. Малчуганите се радват на цели фамилии земноводни, като някои екземпляри са достигнали завидни размери. Живеещи в района на парка споделят, че нощем жабешкият хор превзема нощната тишина и прави съня невъзможен за по-чувствителните от тях.

Ремонтират езерото в Градския парк „Свети Георги” в Добрич

Други гледки, на които можете да се натъкнете при разходка в парка, са съборен в дерето железен цял парапет, отпадъци и растителност, които на много места изпълват дерето, откъртени павета от настилката.

На пресконференция на 22 май от общинската администрация съобщиха, че предстои да бъде извършен ремонт на езерото в Градския парк „Свети Георги”, затова ще се задържи пълненето му свода. Трябвало е ремонтът да започне през март, но разади коронавируса се забавил.

Ремонтът в Градския парк е извършен през 2014 година и тогава е въведен в експлоатация. Проблемите започнали от 2018 насам. Най-компрометираните участъци са езерото и алея „Романтика”. Течовете на езерото се отразявали на инфраструктурата около него и създавали опасност от пропадания на алеи.

Гаранционният срок на ремонта на Градския парк е 20 години. Предстоящият ремонт на езерото ще е за сметка на изпълнителя.

c