Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Ще се превърне ли бившата сладкарница "Шоколад" в интерактивен музей?


Бившата сладкарница „Шоколад“ под зала „Нели Божкова“ в Добрич да бъде превърнат в Интерактивен музей с културно-образователни цели, предлага общинската администрация. Това стана ясно на днешната сесия на Общинския съвет.

Това може да стане по проект „Развитие на културна инфраструктура - Огледална зала „Нели Божкова“. За целта Общинският съвет изключи обекта от списъка за възлагане на концесии.
Обяснено бе, че идеята съществува отдавна, като в началото е мислено такъв музей да се изгради в старата ж.п. гара на Добрич. Тя обаче е в изключително лошо състояние и трябват много средства, за да се възстанови. Освен това сградата се състои от различни по-малки помещения, неудобни за целта, и затова намеренията са насочени към бившата сладкарница „Шоколад“. 

Съветници от ГЕРБ попитаха откъде ще дойдат приходите от подобен музей, за да се възстанови общинската инвестиция в него и дали това може да стане от продажба на билети. От администрацията посочиха, че ползват консултанти за избистряне на идеята как може да се ползва сладкарницата.

c