Добрич Общество

Община Добрич очаква финансиране за техника за социалните домове

Община Добрич да кандидатства за финансиране пред фонд „Социална услуга за доставка на технически средства за социалните домове за деца и младежи“, реши Общинският съвет.

Максималната сума, която Министърът на труда и социалната политика отпуска, е 30 000 лева. С тях ще могат да се закупят компютърни конфигурации с лицензиран софтуер, преносими компютри, таблети, принтери и рутери. Предвижда се и заплащане на такса интернет до 31.12.2020 година.

Община град Добрич е доставчик на 7 социални услуги, делегирана от държавата дейност за деца и младежи от резидентен тип. Това са три Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, два Центъра за деца и младежи с увреждания и два Центъра за настаняване на младежи с увреждания. В тях са настанени 60 деца.

На сесията зам.-кметът д-р Емилия Баева посочи, че техниката в социалните домове не достига, особено в условията на дистанционно обучение на децата.

Крайният срок за депозиране на проектното предложение по Програмата е 15 юли т.г., като не се изисква съфинансиране от страна на бенефициента.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *