Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Актуализираха капиталовата програма на Община Добрич

Програмата за капиталови разходи на Община град Добрич беше актуализирана от Общинския съвет днес по предложение на администрацията. Посочено беше, че това се налага от включването на нови обекти от второстепенни разпоредители на бюджетни средства училища и дирекция „Хуманитарни дейности”.

Капиталовата програма се актуализира със заделяне на средства за оборудване на училища, основен ремонт на пешеходен подлез при бул. „Добричка епопея“ и ул. „Независимост“ (жп. гара Юг), изработка и монтаж на външен електронен часовник на часовникова кула в АЕМО „Стария Добрич“, изготвяне на работен проект за Реконструкция на водопроводната мрежа за кв. Рилци – етапи 2, 3, 4, 5 и 6, изготвяне на инвестиционен проект за реконструкция на мостово съоръжение по бул. „Добруджа“, над бул. „Русия“.

Освен това ще се отделят повече средства за изграждане на детска площадка в района на ул. „Каменица“, ще се ремонтира и фасадата на Детска градина № 26.

Необходимите средства за новите обекти се осигуряват от намаляването на парите за текущ ремонт на уличната мрежа и отпадането на годишната задача за закупуване на валяк за ОП „Комуналстрой“.

c