Общество

Търсят да назначат фискални агенти в НАП Добрич

Търсят да назначат 31 служители за звеното „Фискален контрол“ към НАП

Обявените конкурси са за служители на длъжност „инспектор по приходите” в отдел „Оперативни дейности“, като 10 от тях са за сектор „Мобилни групи“ в столицата,  петима в Пловдив и по двама – в Благоевград и в Бургас съобщават от Приходната агенция. НАП търси служители и в звената на фискалния контрол по гранично-пропускателните пунктове на страната:

  • с  месторабота в Русе и в Благоевград – по трима
  • в Хасково и Видин – по двама
  • в Кърджали и Добрич – по един

Служителите ще работят в екипи и ще извършват фискален контрол на територията на цялата страна. Конкурсите за свободните работни места ще се проведат на два етапа. На първи етап участниците ще решават тест за професионални знания и умения. На втори- допуснатите кандидати ще преминат през интервю.

Инспекторите във фискалното звено ще извършват документални и физически проверки на стоки с висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките – дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички трансакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика.

Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си. Фискалните агенти ще извършват и проверки на търговските обекти в страната, като ще следят за издаването на касови бележки и коректното отчитане на оборотите в магазините.

Кандидатите за обявените свободни позиции могат да подадат документи до 6 юли включително, лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно-оригинал, на някой от посочените в обявите адреси.

Описание на длъжността, изискванията за заемането й и образци на документи за участие, могат да бъдат намерени на интернет страницата на НАП: https://nap.bg/page?id=430

снимка: shutterstock.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *