Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Средното училище в Шабла изпрати зрелостниците си

Дванадесетокласниците на СУ „Асен Златаров“ в Шабла официално бяха изпратени от родното училище. Гости на зрелостниците бяха кметът на община Шабла, Мариян Жечев и заместниците му Петър Атанасов и Цветелин Йорданов.

Директорът на СУ „Асен Златаров“ Петранка Валентинова подчерта в словото си: „Скъпи ученици, приключвате учебната си година по много по-различен начин. Включихте се активно в дистанционната форма на обучение и за пореден път доказахте, че сте отговорни и упорити млади хора, мотивирани да приключат успешно средното си образование. Нека всеки ден постигате малки или големи победи и никога да не изпитвате страх, колебание или липса на вяра.“

В речта си директорът на училището изтъкна още, че шабленските средношколци са повишили средния си успех в сравнение с миналата година – „добър“ 4,38 към „добър“ 4,25 през учебната 2018-2019 година.

От името на родителите приветствие поднесе Елка Николова. „Запомнете това вълнение, крийте го в джобовете си, хванете го в шепа и никога не се разделяйте с него през всичките години, които следват отсега нататък…“, каза тя.

Всеки абитуриент получи индивидуално послание, което да му напомня за този миг и вдъхва сили за в бъдеще. Както повелява традицията в СУ „Асен Златаров“, абитуриентите предадоха факела на знанието на година по-малките ученици от XI-и клас.

Изпращането завърши с  връчването на дипломите за завършено средно образование и свидетелствата за професионално обучение. Първа своите документи получи Ива Ивелинова, отличничка на курса, която завършва с успех „отличен“  5.70.

c