Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

14-годишният Момчил Петков от Добрич се класира втори на турнир в памет на Теодоси Костадинов

Днес във Варна за трети пореден път се проведе Мемориал „Теодоси Костадинов” в памет на дългогодишния треньор и шахматен деятел. Състезанието е организирано от шахматен клуб „Каиса” – гр. Варна и се отчита за национален рейтинг.

Участие взеха 61 състезатели от цялата страна, без разлика в пол и възраст. Турнирът беше в 7 кръга, като времето за игра на всеки състезател е 10 мин. и добавка от 5 сек. за всеки изигран ход.

Стартовият списък беше въз основа на националният рейтинг на участниците. Това е причината, Фиде Майстор Момчил Петков от Добрич да стартира под  номер 33, което не му попречи да се класира втори на финала с 6 победи и една загуба от Грос Майстор Васил Спасов, който е на първо място. Двамата са с шест точки след последния кръг, като гросмайсторът има две равенства и пет победи и изпреварва младия ни талант по допълнителните показатели.

Следват трима състезатели с по 5,5 точки като трети е ФМ Лъчезар Йорданов от Варна, а на четвърта позиция се нареди друг наш съгражданин  - Тома Киряков.

снимка - архив

c