Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

За опит за убийство ще съдят въоръжения от Добрич, вдигнал на крак полицията

Срещу мъжа, който стреля по жена си и заплаши, че ще се самоубие, ще бъде образувано досъдебно производство по чл. 116 от Наказателния кодекс за опит за убийство с огнестрелно оръжие. Това съобщи за Про Нюз Добрич окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Както по-рано информирахме, 52-годишният Метин в продължение на повече от 13 часа държа полицията в Добрич на крак след като въоръжен с пистолет се скри зад дървета в района на две училища и заплаши да се самоубие. Преди няколко вечери той пребил жена си, стрелял по нея и се укрил. Около 20 часа снощи е бил засечен в закусвалня до „Кауфланд”. След многочасови преговори малко преди 9.30 часа се предаде.

Това, че ще му се прави евентуално по-късно съдебно-психиатрична експертиза, не е основание сега да бъде настанен в Психиатрията, обясни  Бухчев. По думите му мъжът първо трябва да бъде разпитан, да приключат процесуалните действия с него и след това ще се решава какви експертизи и кога да бъдат назначавани. Окръжният прокурор потвърди информацията на медията ни, че на място са присъствали психолози от Националния институт по криминалистика и криминология.

c