Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Възпитаниците на СУ „П.Р. Славейков”- Добрич отбелязват своя бал днес

Своето средно образование тази година завършват 17 от възпитаниците на  СУ „П.Р.Славейков”, които са с профил чуждоезиково обучение – английски език. От тях 9 са отличници, а дипломите с отличен успех над 5.50 са три.

Всяка година до сега Еркан Кемал Керим е ученикът, чийто успех е 6.00 и заслужено всяка година той получава награда за положените усилия, както и за творческите си проекти.

Еркан Керим

На матурите по английски език се явяват 11 ученика, а 6-ма избират за втори изпит биологията. Живко Христов се справя най-добре от всички тях и на държавния зрелостен изпит по английски език е с успех 6.00.

Трима от зрелостниците вече са приети във Висшето военоморско училище във Варна, трима са и бъдещите програмисти, които ще учат в Софийски университет  заедно с още няколко тяхни съученици, които са записали испански език и философия. Аграрният университет в Пловдив също е сред избраните от младите хора. Учителската професия е предизвикателството за други от тях, както и медицината. Ирена Кръстева е единствената девойка от класа, която е избрала да учи в чужбина. Тя също е приета - ветеринарна медицина в Холандия, това сподели класният ръководител на абитуриентите Красимира Христова.

Официалната церемония по връчване на дипломите  ще е днес, 26 –ти юни от 11.00 часа в двора на училище „Славейков”. От 18.30 младежите и девойките ще се съберат пред „Стара къща”, ще дефилират по централната улица, ще се снимат за спомен пред паметника на Св.Св. Кирил и Методий и ще се отправят към ресторант „Лебед” в градския парк, където в 20.00 ч. ще е началото на празничната вечер.

Да бъдат все така амбициозни и умни, за да постигнат това, което искат; да останат съпричастни към всички добри каузи и да се усмихват по-често, пожела Красимира Христова на своя клас часове преди те да прекрачат за последен път двора на училището.

12 а клас - Випуск 2019/2020
c