Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Масирани проверки срещу мотоциклетисти- нарушители

От днес стартира специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети, обявиха от МВР.

Проверките ще продължат до 1 юли. На територията на цялата страна, екипите на "Пътна полиция" ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи.

Във фокуса на контрола на пътните полицаи ще е и недопускане на управление на мотоциклети без регистрация, а също и правилното поставяне на регистрационната табела.

Особено стриктно, екипите ще  следят за недопускане на управление на МПС от  водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и използването на защитни каски от пътниците  и водачите, уточниха от ръководството на Вътрешното министерство.

136 са настъпилите пътно-транспортните произшествия с мотоциклетисти, от началото на 2020 година у нас. Вследствие на претърпени пътни инциденти са загинали 12, а 140 души са ранени. В сравнение със същия период на миналата година пътните инциденти през 2020 са с 19 по-малко, броят на загиналите – с 3 по-малко, а ранените – с 19 по-малко.

Резултатите се дължат на завишения контрол от страна на органите на реда, отчитат от МВР. Наложените до момента наказания на мотоциклетисти, за извършени нарушения (за 2020 година), са 1259 . През 2019 г. за същия период са били наказани малко по-малко - 1192-ма. 

Източник: МВР

c