Добрич Общество

Правят първа копка на ремонта на част от бул. “Добричка епопея” в Добрич

Първа копка на реконструкцията на бул. „Добричка епопея“ в Добрич ще бъде направена официална церемония днес от 14 часа. Мястото е кръстовището на бул. „3-ти март“ с бул. „Добричка епопея“.

Дейностите са по проект “Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“. Ще се извърши цялостна реконструкция на бул. „Добричка епопея“ с дължина 1500 метра, ленти за движение 2х7,50 метра, тротоари с ширина от 1 до 4 метра и велоалеи. Ще бъде ремонтирано и мостовото съоръжение по бул. “Добричка епопея”.

Общата стойност на проекта е 8 138 546 лева. Безвъзмездното финансиране е в рамките на 7 856 290 лева, от които 85% са европейските средства, а 15% са за сметка на  националния  бюджет. Съфинансирането на общината е 327 256 лева. Срокът за изпълнение е 30 месеца. 

 Проектът включва различни дейности – закупуване на електробуси, изграждане на интелигентна система за управление на светофарите, система за управление на обществения транспорт, ремонт на спирки и др.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *