Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Фамилия Охридски в Добрич днес изпраща абитуриентите си

Зрелостниците от Випуск 2020 на СУ „Св. Климент Охридски” са изрботили и красиви покани за своя абитуриенският бал, с които са поканили своите преподаватели на празничната вечер. Събитието ще се състои на 26-ти юни, петък.

В 18.30 ч. младите хора ще се съберат пред паметника на Светите братя Кирил и Методий за традиционната фотосесия. Красиви, развълнувани и усмихнати, те ще дефилират по централната улица до „Стара къща”, откъдето ще се отправят към ресторант „Чифлика”.
„През изминалата учебна година нашите абитуриенти участваха в много конкурси и фестивали преди да настъпи пандемичната обстановка”, сподели Петя Георгиева – директор на училището по изкуства в Добрич.

„Мелиса Раифова, която свири на флейта, спечели голямата награда на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в гр.Перник. Тази година трябваше да свири на откриването на поредното издание през м. април като солист на техния оркестър, но предвид обстоятелствата, конкурсът не се състоя. Василена Христова, която свири на китара, взе участие в национален конкурс в Плевен, откъдето се върна с награда. Златомира Георгиева пътува до Брюксел, като награда от спечелен национален конкурс за дигитална рисунка, който беше под патронажа на министър Мария Габриел, а Мина Морянова, Кристин Недева и Радина Димитрова са художничките, които спечелиха награди от престижни конкурси. Хореографите ни също се подготвяха за турне в Италия, което за съжаление се отложи поради настъпилата епидемична обстановка”, резюмира накратко постиженията на абитуриентите директорът на учебното заведение.

Голяма част от възпитаниците на „Св. Климент Охридски” възнамеряват да продължат образованието си в следващата степен. Някой от тях са избрали Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" – Пловдив. Специалност хореография са записали трима от завършващите, а към музика са се насочили четири млади дами. Графичен и интериорен дизайн ще продължат да изучават петима от възпитаниците на училището по изкуства, други са избрали Свободен университет – Варна.

„Да бъдат здрави! Да бъдат успешни! Да намерят най-точния път, който ще ги изведе към успешна реализация!”- е пожеланието на Петя Георгиева към всички млади хора, които днес за последен път прекрачиха прага на училището..

c