Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Абитуриентите от различния Випуск 2020 изпратиха в Ген. Тошево

65 зрелостници днес чуха за последен път училищния звънец

С трогателни тържества в училищните дворове днес учителските колективи, представители на местната власт, народният представител от 8-ми многомандатен избирателен райони Даниела Димитрова, много родители и приятели изпратиха 65-та абитуриенти от Випуск 2020 на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево. В условията на продължаващата извънредна епидемична обстановка от COVID-19 това се случи месец по-късно от традиционното. Въпреки това двете учебни заведения се справиха с предизвикателството да устроят пищен празник за своите зрелостници. И двете тържества преминаха при стриктно спазване на изискванията за безопасна дистанция между присъстващите.

С емоционални думи кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров изпрати абитуриентите и в двете училища: „Един етап от образованието ви приключи, но ученето не свършва до тук. Сега уроците стават по-трудни и няма да ви лъжа, че ще бъде лесно. Мога само да ви пожелая да бъдете силни, смели, амбициозни, любознателни, уверени, будни, вдъхновяващи, искрени и чисти в намеренията си. Вие сте промяната и от вас зависи да оформите бъдещия облик на този свят. На добър час!“

Освен традиционното приветствие на градоначалника, програмата в празничния ден включваше официално издигане на националния флаг, предаване на училищното знаме на следващия Випуск, както и поздрави от директорите на училищата. Без да изневеряват на традициите те се обърнаха към зрелостниците с пожелание да носят в сърцето си спомена за училището, за първата изписана дума, за приятелите и за родния край.

С неизменното броене до 12, събралo в едно всички емоции на ученическите години, Випуск 2020 си взе „Довиждане“ с учителите и училището. Чаровни и усмихнати, завладени от красиви мечти, младежите не скриха, че заедно с веселието ще помнят и с носталгия деня на раздялата с учители и съученици. Десетки родители и учители не сдържаха сълзите си от радост, че изпращат своите деца по нелекия път на живота.

Празничната атмосфера беше допълнена от музикално танцови изпълнения и много споделени мигове на радост.

c