Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Абитуриентите на ПГ по туризъм получиха дипломите си на тържество в Летния театър

Зрелостниците от Випуск 2020 на Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич получиха дипломите си на тържество в Летния театър. Тази година успешно се дипломират 78 ученици, а всички 82 вземат свидетелства за професионална квалификация.

Тържеството започна с предаване на училищното знаме. От името на завършващите приветствие поднесе Умут Адемов от 12 Б клас. „Благодарим Ви, учители, че се грижихте за нас, че ни учихте на смисъла на думите „знание“, „приятелство“ и „взаимопомощ“! Разделяме се и поемаме в нова посока. Нека я изминем с мъдрост и достойнство! Нека наученото тук бъде за нас пътеводна звезда!“, заяви абитуриентът.

Татяна Сивкова от името на родителите поздрави зрелостниците и благодари на техните учители, като пожела на младите хора късмет и щастие.

„Днес е денят, в който изпращаме поредния випуск, чийто ученици ще останат в нашите сърца със своите незабравими мигове на лудории и на амбиции, на трудности и на успехи.

Годините отлитат много бързо. Всеки един випуск оставя своя отпечатък в историята на гимназията. С какво ще запомним Випуск 2020? Вие сте умни и непокорни, дръзки и амбициозни. Изпълнени сте с желание да се доказвате и да побеждавате. Вие завършихте успешно в една нова в историята на образованието ни форма на обучение – дистанционна. Всички заедно – учители и ученици, се справихте повече от добре с това предизвикателство. Гордеем се с вашите успех!

От днес нататък пред вас се открива един нов свят, един непознат път, изпълнен с много изненади и трудности. Вие влизате в реалния живот. Трябва да търсите своята реализация.

Ние, вашите учители, вярваме във вас. Вярваме, че каквито и препятствия да срещнете, ще ги преодолеете!“, заяви в словото си директорът на гимназията Нели Апостолова.

Юлияна Гианти – председател на фондация „Духовност“, връчи еднократни стипендии на обща стойност 2000 лева на 19 абитуриенти. От името на Висшето училище по мениджмънт бяха предоставени 6 ваучера по 200 евро за обучение в специалността „Кулинарни науки и технологии“.

Анна Василева от 12 б клас е първенец на випуска, а още 10 ученици са с бал 5.50. Тази година завърши и първият клас дуално обучение. Учениците се обучаваха по изключително успешния пилотен българо-швейцарски проект „ДОМИНО“.

Всички присъстващи на тържеството бяха поздравени от Димитрина Германова и Александър Петров от Студиото за поп рок певци „Сарандев“. Денис Дервиш - бивш възпитаник на гимназията и настоящ абсолвент в Университета по хранителни технологии в Пловдив, записа церемонията с дрон. Ще бъде монтиран филм за спомен на випуск 2020.

c