Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

65-ият юбилеен випуск на СУ „Н. Й. Вапцаров” в Ген. Тошево има бал тази вечер

Тази вечер е абитуриентския бал на завършващите млади хора от СУ „Никола Йонков Вапцаров” в Генерал Тошево. Зрелостниците ще празнуват в ресторант „Дияна” в добруджанския град. Те ще се съберат в 18 часа на площад „Бялата лястовица”, където ще се проведе дефиле. Тържествената вечеря в ресторанта е от 19.30 часа.

За Про Нюз Добрич директорът на СУ „Н. Й. Вапцаров” Радка Йорданова сподели, че абитуриентите са 18 от една паралелка. Това е 65-ият юбилеен випуск на учебното заведение. „Учениците се представиха отлично на държавните зрелостни изпити. Особено съм горда, защото седем от тях завършват с отлична диплома, шестима - с много добра оценка. Всички се справиха чудесно”, сподели директорът. Тя разказа, че децата имат много таланти, през годините са се изявявали на олимпиади и състезания, печелили са много награди. Сред тях има и успешни спортисти. Някои от учениците са с театрални наклонности и са участвали в самодейния състав в читалището в Генерал Тошево. „Много ще ми липсват – не скри Йорданова. – Това наистина са чудесни млади хора, приказни. Много усмихнати, много дръзки и оправни”.

Директорът разказа, че днес на изпращането абитуриентите са получили специални грамоти и плакети от Общината и от училището.

Голяма част от зрелостниците на СУ „Н. Й. Вапцаров” са кандидатствали предварително и са приети студенти. Сред предпочетените висши учебни заведения са Военноморското училище във Варна, Икономическия университет в морския град. Има и такива, които много сериозно се подготвят да кандидатстват медицина и фармация.

По отношение на дистанционното обучение Радка Йорданова сподели, че не са имали проблеми. Още щом Министерството на образованието и науката е предоставило платформата за онлайн обучение учителите веднага навлезли в нея, учениците също. „Ние имахме притеснение малките ученици дали ще могат сами. Оказа се, че те също се справиха отлично. Срещнахме голяма подкрепа от страна на родителите. Тяхното мнение е, че учителите и учениците са се справили блестящо с дистанционното обучение по време на извънредното положение”, посочи директорът.

„Пожелавам им да са взе така много усмихнати, много дръзки, да мечтаят и да следват мечтите си. На всички млади хора желая много, много успехи занапред, все така блестящи както до сега”, е посланието на Радка Йорданова към абитуриентите.

c