Водещи новини Политика Тервел

Общинският съвет на Тервел има нов председател – Мария Гочева от БСП

Мария Гочева от БСП е новият председател на Общинския съвет на Тервел, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Симеон Симеонов. На днешната сесия досегашният председател Аксел Наз-Исмаилова бе освободена от поста. За новата председателка са гласували 13 от общо 20 присъствали общински съветници. Мнението на Симеонов е, че сега Общинският съвет ще работи много по-добре.

Припомняме, че седем общински съветници от Тервел поискаха предсрочно прекратяване на правомощията на Аксел Наз-Исмаилова. Под докладната записка се подписаха Андрей Вълчев Вълов, Вилия Руменова Цанкова, Живка Георгиева Ненова, Иван Веселинов Иванов, Нико Радев Върбанов, Петър Стоянов Бончев и Стефко Денев Денев.

Според посочените мотиви, председателят на ОбС системно не изпълнява задълженията си за повече от три месеца. В докладната записка пише, че Аксел Наз-Исмаилова не е изпълнила задължението си да утвърди длъжностна характеристика, да ръководи и контролира дейността на служителя в звеното. Друг мотив е, че председателят на ОбС не е нареждала нормативните актове, приети от местния парламент, да бъдат доведени до знанието на гражданите чрез публикуване в местния печат и на страницата на Общината, както е посочено в Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието им с общинската администрация.

Посочва се още, че председателят на ОбС допуска съществени пропуски в работата си, с което затруднява работата на колективния орган, забавя тази на общинската администрация и достъпа на гражданите до техни колективни права.

Follow Me:

Related Posts

  1. Куртбунарски х...й says:

    Браво! Това е сериозна позиция, не е за полуграмотни които даже не са за този орган, избрани са за мачкане на и заплашване на населнието в общината. За жалост има и други за такива в област Добрич и т.н.

  2. Куртбунарски х...й says:

    Браво! Това е сериозна позиция, не е за полуграмотни които даже не са за този орган, избрани са за мачкане и заплашване на населнието в общината. За жалост има и други такива в област Добрич и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *