Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Добрички бриджори спечелиха втория двойков бридж турнир в Албена

Завърши вторият двойков турнир от програмата на 38-я Международен бридж фестивал "Албена 2020". С убедителна преднина шампиони в него станаха добричките представители Драганка и Стефан Георгиеви, които се състезаваха от името на Бридж клуб "Албена". Вице шампиони са Милко Славов /Бридж клуб "Албена"/ и Юри Перец от Варна, а трети - Светла Ненова и Стефан Георгиев /Бридж клуб "Асо пика" - Варна/. Четвъртото място заеха Пламен Христов от Варна и Красимир Симеонов от София, пети са Диян Щерев и Ивелин Иванов от Добрич, а шести - Даниела Инджиева и Янко Янков от Варна.

С внушителния си резултат от 65,7% Драганка и Стефан Георгиеви станаха първи и в целия симултантен турнир на България, който се проведе едновременно освен в Албена и още в Стара Загора, Асеновград и Димитровград. Втори в симултантния турнир станаха Теню Тенев и Георги Делинов от Хасково, а трети - Светла Ненова и Стефан Георгиев от Варна.

Днес от 15.30 ч. предстои третият двойков турнир от програмата на Фестивала, в който резултатите ще бъдат изчислявани в импове, а  утре по същото време е блиц отборният турнир от 7 кръга по 4 игри.

c