Общество Тервел

Да бъде освободена председателката на ОбС Тервел ще се решава на днешната сесия

Седем общински съветници от Тервел ще поискат предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет /ОбС/ Аксел Наз-Исмаилова. На днешното заседание, което ще започне в 13.30 часа, те ще внесат докладна записка с предложението.

Докладната е на съветниците Андрей Вълчев Вълов, Вилия Руменова Цанкова, Живка Георгиева Ненова, Иван Веселинов Иванов, Нико Радев Върбанов, Петър Стоянов Бончев и Стефко Денев Денев.

Според посочените мотиви председателят на ОбС системно не изпълнява задълженията си за повече от три месеца. Посочва се, че председателят на ОбС допуска съществени пропуски в работата си, с което затруднява работата на колективния орган, забавя тази на общинската администрация и достъпа на гражданите до техни колективни права.

На днешната сесия ще се утвърдят маршрутите и списъка на длъжностите и лицата, имащи право на транспортни разноски от местоживеенето до местоработата и обратно през лятото на 2020 година. Дневният ред включва и въпроси, свързани с прекратяване на съсобственост и разпореждане с общински имоти. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *