Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кметът Николай Ангелов ще връчи дипломите на абитуриентите от СУ „Христо Ботев” Балчик

Кметът на Белия град Николай Ангелов ще връчи дипломите на абитуриентите от СУ „Христо Ботев” гр. Балчик

37 са зрелостниците на СУ „Христо Ботев” гр. Балчик, който на 25 –ти юни, четвъртък, ще отпразнуват своя бал.  Те са от двете паралелки на учебното заведение, като едната от тях е профилирана - специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки”. Своя държавен зрелостен изпит успешно са издържали  31 от младите хора,  а останалите ще получат своите дипломи през септември,  това съобщи за Про Нюз Добрич директорът Станислав Николов.

Средния успех на училището от ДЗИ през учебната 2019/2020 г. е 4.28, като най-висок той е по английски език – 4.93.

Абитуриентите с отличен успех /над 5.50/ на държавните зрелостни изпити са четирима. От тях Тодор Събев Тодоров се е справил най-добре – 5.61 на матурата по английски език и 5.43 на изпита по български език и литература. Младият мъж смята да продължи своето образование в областта на компютърните технологии.

На матурата по биология 5.56 е изкарал Стефан Ясенов Янев, а 5.53 - Нурсез Ерханова. Най-високата оценка по география е на Георги Красимиров Господинов  - 5.61.

Над 80 % от завършващите са  решили да продължат образованието си. 27 са възпитаниците на училището, които ще кандидатстват, като висшите учебни заведения, към които са се насочили са различни – Софийски университет, Медицински университет във Варна, Икономически университет в Свищов, Свободен  и Технически университет – Варна, както и университетите във Велико Търново и Шумен. Само един ученик смята да продължи своето образование в чужбина – икономически профил, в Турция.

На 25-ти юни ще бъде офицалната церемония по връчване на дипломите на зрелостниците от кмета на гр. Балчик - Николай Ангелов. Събитието ще се състои в концертната зала на комплекс „Мелницата”, а непосредствено след това абитуриентите заминават за „Лайтхаус Голф комплекс”, където от 21.00 ч. ще стартира празничната  вечер.

Младите хора са поканили на своя бал класните си ръководители, ръководството на училището и преподавателите си от начален етап.

Директорът на учебното заведение – Станислав Николов пожела  на всички зрелостници  успех в избраните университети и професионалната реализация, сбъдване на всичките им мечти и смел младежки порив, като накрая изрази надежда един ден да се върнат в красивия роден Балчик.

c